WHAT'S COOKING: YÜNGÜL BAHAR SALATLARI

Bahar gəldiyindən hər kəs yüngül qida və sadə reseptlər istəyir. Salatlardan daha yaxşı və dadlı nə ola bilər? Mən paytaxt və ya siyənək balığı ilə şuba salatını demirəm - etiraf edək ki, onlar sırf qış salatlarıdır. Mən yüngül tərəvəz salatlarından bəhs edirəm! Bu dəfə sizə 3 salatdan ibarət internasional bir buket təklif edirəm. Qozlu Gürcü salatından başlayaq, İtalyan panzanella salatı ilə davam edək və amerikan favoritim olan Chicken Salad ilə bitirək. 

 

Qozlu Gürcü salatının 2-3 nəfərlik porsiyası üçün lazımdır:

 

Halqa şəklində doğranmış yarım qırmızı soğan

Yarım stəkan alma sirkəsi

1 ovuc qoz

Yarım dəstə keşniş

1 diş sarımsaq

1/2 çay qaşığı mayaotu-suneli ədviyyatı

Duz, istiot

 

Tərəvəzləri istəyinizə görə doğrayın. Soğanı sirkədə 10 dəqiqə saxlayın. Sonra tərəvəzlərə əlavə edin. Həvəngdəstədə və ya blenderdə qoz, sarımsaq, keşnişdən qarışım hazırlayın. Mayaotu-suneli ədviyyatını və 1 çay qaşığı sirkəni ona əlavə edin. Bir az su ilə qarışdırın. Qarışımı tərəvəzlərin üzərinə tökün. Salata bir qədər qoz vurun, istəyə görə duz və istiot əlavə edin. Hazır olan kimi süfrəyə verin. 

 content_902ad6_ea0c0d2729ff44988cdc7a5d7d3a96fc-mv2_d_2808_1872_s_2

 

İtalyansayağı Panzanella: 

2-3 nəfərlik porsiya:

 

2-3 ədəd pomidor

100 qr Kruton (qızardılmış çörək tikələri)

1 xörək qaşığı zeytun yağı

1 çay qaşığı sirkə

1 xörək qaşığı Capparis bitkisi

Yarım dəstə rukolla

50 qram Parmezan pendiri

  

Tərəvəzləri bir yerə toplayın, hazırlanmış qarışımı əlavə edin, üzərinə capparis bitkisini, parmezan pendirini və rukollanı səpin. Duz və istiot vurun. 

 5690f3bad7e66698de2f1ce7c6f7fbf7

 

Chicken Salad 2-3 nəfərlik porsiya:

 

2 ədəd toyuq sinəsi

1 ədəd böyük kərəviz saplağı

1 xörək qaşığı mayonez

1 xörək qaşığı yoqurt

Bir çimdik çili

Duz, istiot

 

Toyuq sinəsini qaynadırıq, kub şəklində doğrayırıq, kərəvizi xırda doğrayırıq, mayonez və yoqurt əlavə edirik. Qurudulmuş çili vururuq. Zövqə görə duz və istiot əlavə edirik. Sendviç və qəlyanaltı üçün ideal içlikdir.

 d47b535bd5d2acc2b9b47f20339de978

Bon appetit! 

Mətn və foto: Həcər Əliyeva