Bloqlar

Zeynəb Cahan: Hədiyyələrin vaxtıdır

Zeynəb Cahan: Hədiyyələrin vaxtıdır

2017-ci ili yola salmaq vaxtı gəldi, axı Yeni il yaxınlaşır və mən mərc edirəm ki, mənim oxucum doğmalarına və sevdiklərinə nə hədiyyə edəcəyi barədə düşüncələrdə özünü itirib. Bu bayram təlaşı və intizarı çox vaxt bayramın böyük bir hissəsinə çevrilir. Sizi bilmirəm, amma mən hədiyyə verməyi hətta almaqdan daha çox sevirəm! Sizinlə mədəniyyət bloqundan 5 hədiyyə ideyasını bölüşürəm, dostlarınızı və doğmalarınızı təəccübləndirmək vaxtıdır!
What's Cooking: Azərbaycan xəngəli

What's Cooking: Azərbaycan xəngəli

Azərbaycan xəngəli - romb formasında kəsilmiş, duzlu suda qaynadılan nazik xəmir, istəyə görə qiymə ilə hazırlanan yeməkdir. Yağışlı və tutqun havalarda - əsl yeridir!
Her Story: Nabat Aşurbəyova

Her Story: Nabat Aşurbəyova

Mesenat sözü ilə yanaşı hər bir azərbaycanlının zehnində xalqının problemlərini həll etməyə hazır olan səxavətli və müdrik bir kişi obrazı yaranır. Yeri gəlmişkən, çox vaxt da təkcə öz xalqının deyil. Söhbət bundan getmir. Bizim qəhrəmanımız bu stereotipləri darmadağın etdi.
Zeynəb Cahan: Vertigo in details

Zeynəb Cahan: Vertigo in details

Söz verdiyim kimi, Şirvanşahlar Sarayında yeni quraşdırılmış səs qurğusu barədə ətraflı məlumatla geri dönürəm. Bu gün bu haqda şair Leyli Salayeva, layihənin musiqi prodüseri Cahangir Səlimxanov, eləcə də iş prosesindən bir-iki dəqiqəlik ayırıb bir neçə söz ala bildiyim rəssam Fərhad Fərzəliyev danışacaqlar.
Her Story: Dahi generalın və Nigar xanımın sevgi hekayəsi

Her Story: Dahi generalın və Nigar xanımın sevgi hekayəsi

Nigar tanınmış və çox təhsilli dini xadim Mirzə Hüseyn Əfəndi Qaibovun evində dünyaya gələcək. Mirzə Hüseyn, bütün həyatını qadınların təhsil almaq hüququnu müdafiə edərək, elm və maarifçiliyə həsr edəcəkdir. "Şəriətdə belə bir qadağa yoxdur" - deyərək o, təkrarlayır və iki qızına o dövrdə verilə biləcək ən yaxşı təhsili verir.
What's Cooking: Tbilisi food guide

What's Cooking: Tbilisi food guide

Tbilisidə hər şey ürəyə yatır - şəhərin köhnə küçələri, taxta rəngarəng balkonlar, çox uzun sərv ağacları və gözəl dağlar. Amma Tbilisidə ən cazibədar olan qeyri-adi orijinal restoranlar və kafelərdir.
Zeynəb Cahan: Vertigo

Zeynəb Cahan: Vertigo

Qarşıda baş tutacaq Vertigo sərgisinin təfərrüatı ilə bölüşmək üçün nəşr gününü səbirsizliklə gözləyirəm. Tezliklə doğma şəhərimizdə bizi səs instalyasiyası gözləyir, həm də adi yerdə deyil, düz Şirvanşahlar sarayında!
What's Cooking: Tomat şorbası

What's Cooking: Tomat şorbası

İlin soyuq mövsümündə tez-tez isti və ətirli bir şorba istəyirik. Xəyalımız bizi isinmək üçün dərhal sümüklü bulyonda bişirilmiş yağlı şorba düşüncələrinə aparır. Əlbəttə, biz piti və küftəni çox sevirik, bəs qış şorbalarının vegetarian versiyası necə? Mənim üçün bu - parmesan və qızardılmış çörək tikələri ilə tomat şorbasıdır.
What's Cooking: Brioş

What's Cooking: Brioş

brioş - fransız dilindən brioche - bulka məmulatıdır; pivə mayesindən hazırlanmış yağlı xəmirdən şirin bulkadır